2014. május 16., péntek

Rozsos zabpelyhes magvas bucik

Rozsos zabpelyhes magvas bucik
Hozzávalók:
50 dkg BL 80-as kenyérliszt
40 dkg BL 55-ös finomliszt
30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
5 dkg élesztő
3 tk cukor
5 dl víz
2 ek só
4 ek zabpehely - kb 5-6 dkg
5-6 ek magkeverék - napraforgó- lenmag-szezámmag + plusz a tetejére a szóráshoz



Elkészítése: Az élesztőt a cukorral a vízzel elkeverem, ebbe teszek bele 2-3 marékkal az összekevert lisztekből és hagyom felfutni. A lisztbe keverem a sót, közepébe mélyedést készítek ide öntöm a felfuttatott élesztőt és összegyúrom, ha igényli teszek még hozzá vizet. Hozzá keverem a magvakat és jól bedagasztom 10-15 perc. Letakarva szobahőmérsékleten egy órát kelesztem. Lisztezett felületen a tésztát ketté veszem, kinyújtom kb 1cm vastagra, majd félbe hajtom és féltenyérnyi nagyságúra felvágom. Letakarva még 15-20 percet kelesztem. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, a tetejüket vizes ecsettel megkenem és megszórom a magvakkal.  A 225 fokra előmelegített sütőben, 25-30 percig sütöm, rácsra kitéve kihűtöm - egy kis  lábasba vitet teszek a sütő aljára.