2012. május 30., szerda

Hagymás tarja


Hozzávalók:
8 szelet tarja
5-6 nagy fej vöröshagyma
1-1,5 kg krumpli
só, bors, kevés olaj
egy nagy doboz tejföl
15-20 dkg reszelt sajt


Elkészítés:
A tarja szeleteket mindkét oldalukon megklopfoljuk, sózzuk borsozzuk.
Megpucoljuk a hagymákat és a krumplit majd, vastagabb szeletekre vágjuk - 3-4mm.
Egy nagyobb méretű tepsibe - én 30x39cm-be tettem - tesszük egyenletesen a felkarikázott hagymát - pici olajat tehetünk alá, erre mehet rá a tarja, erre mehet a tejföl és a karikára vágott krumpli.
A krumpli tetejét megsózzuk, ezt is meglocsoljuk egy kevés olajjal, befedjük alufóliával, és 275°C fokra előmelegített ütőben 50-60percig sütjük.Ekkor megkóstoljuk a húst, ha már puha az alufóliát levehetjük róla. Megszórjuk reszelt sajttal és mehet vissza a sütőbe. Hagyjuk szép aranybarnára pirulni - 10-15 perc.

Jó étvágyat hozzá!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése