Hozzávalók:
2db kétujjnyi vastagságú bőrös sertéscomb
5-6 gerezd fokhagyma
20-25 szem feketebors
2-3tk só
3-4 szál kakukkfű
2 evőkanál barnacukor
1 citrom
5-6 fej vöröshagyma
15dkg füstölt szalonna
2dl száraz fehérbor
A 2db kétujjnyi vastagságú bőrös sertéscomb – kérjük meg a
hentest, hogy az egész combból vágjon le két szép szeletet (lásd a képeken). Készítsünk pácot – egy mozsárba tegyünk 20-25
szem fekete borsot, a fokhagymát, a sót, a cukrot, a kakukkfüvet és az egészet
zúzzuk össze, majd a fél citrom levét is tegyük hozzá és jól keverjük össze. Az
így elkészült páccal dörzsöljük be a húsok mindkét oldalát és mehet egy
éjszakára a hűtőbe, de lehet azonnal is sütni. Az vöröshagymákat vastag
karikára vágjuk és a zsírral kikent tepsibe tesszük. Erre mehet rá a két szelet
hús és a száraz fehérbor valamint a füstölt szalonna csíkok és a maradék fél
citromot felkarikázva. Alufóliával lefedem és 180 C fokon 3,5-4 órát sütöm, amíg
hús legvastagabb részén is a kés könnyen bele nem megy. Ekkor a fóliát leveszem
és 220 C fokon felső grill fokozaton még legalább 5-10 percig sütöm, amíg szép ropogós
nem lesz – előfordulhat, hogy a bőre nem lesz ropogós erre ajánlom a zsebsárkányt”
amivel ropogósra lehet varázsolni a bőrét. Köretnek hagymás törtkrumplit
ajánlom, de ízlés szerint bármi jó lehet. Ez a két szelet 3-4 embernek tuti
elég sőt… J
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése