2021. január 21., csütörtök

Frédi szelet

Hozzávalók:
2db kétujjnyi vastagságú bőrös sertéscomb
5-6 gerezd fokhagyma
20-25 szem feketebors
2-3tk só
3-4 szál kakukkfű
2 evőkanál barnacukor
1 citrom 
5-6 fej vöröshagyma
15dkg füstölt szalonna
2dl száraz fehérbor

 Elkészítése:

A 2db kétujjnyi vastagságú bőrös sertéscomb – kérjük meg a hentest, hogy az egész combból vágjon le két szép szeletet (lásd a képeken).  Készítsünk pácot – egy mozsárba tegyünk 20-25 szem fekete borsot, a fokhagymát, a sót, a cukrot, a kakukkfüvet és az egészet zúzzuk össze, majd a fél citrom levét is tegyük hozzá és jól keverjük össze. Az így elkészült páccal dörzsöljük be a húsok mindkét oldalát és mehet egy éjszakára a hűtőbe,
de lehet azonnal is sütni. Az vöröshagymákat vastag karikára vágjuk és a zsírral kikent tepsibe tesszük. Erre mehet rá a két szelet hús és a száraz fehérbor valamint a füstölt szalonna csíkok és a maradék fél citromot felkarikázva. Alufóliával lefedem és 180 C fokon 3,5-4 órát sütöm, amíg hús legvastagabb részén is a kés könnyen bele nem megy. Ekkor a fóliát leveszem és 220 C fokon felső grill fokozaton még legalább 5-10 percig sütöm, amíg szép ropogós nem lesz –
előfordulhat, hogy a 
bőre nem lesz ropogós erre ajánlom a zsebsárkányt” amivel ropogósra lehet varázsolni a bőrét. Köretnek hagymás törtkrumplit ajánlom, de ízlés szerint bármi jó lehet. Ez a két szelet 3-4 embernek tuti elég sőt… J

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése