2021. január 21., csütörtök

Olívabogyós Grissini

 


Hozzávalók:
50 dkg liszt
fél csomag friss élesztő - 2,5 dkg
4 evőkanálnyi olaj
1 csipet cukor
só ízlés szerint
3 dl langyos víz
1 zacskó magozott olívabogyó

 

Elkészítés

Kivételesen nem kell felfuttatni az élesztőt, hanem egyből a tésztába kerül majd, és azzal együtt fog megkelni. Kimérem a lisztet egy tálba, hozzá adom a cukrot és a lisztet, majd hozzá morzsolom az élesztőt, és a vizet folyamatosan adagolva, apránként annyit, amennyit felvesz. Ezután egy nagy gombóccá gyúrom, és lefedve egy konyharuhával, egy órát hagyom kelni.  Duplájára kell, hogy keljen ekkor egyet hajtogatok rajta – középen alányúlok felemelem az egyik végét és átfordítom majd elforgatom és újra átfordítom. Még egy 20 percet hagyom kelni, ekkor lisztezett felületen újjheggyel kilapogatom kb  egy centi vastagságúra. Vékony - körülbelül egy centi széles – csíkokat vágok, amiket 2-3-szor megcsavarok. Egy tepsit kibélelem sütőpapírral, 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm. Vendégvárónak, különböző mártogatósokkal kiváló…




























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése