Elkészítés
Kivételesen nem
kell felfuttatni az élesztőt, hanem egyből a tésztába kerül majd, és azzal
együtt fog megkelni. Kimérem a lisztet egy tálba, hozzá adom a cukrot és a
lisztet, majd hozzá morzsolom az élesztőt, és a vizet folyamatosan adagolva,
apránként annyit, amennyit felvesz. Ezután
egy nagy gombóccá gyúrom, és lefedve egy konyharuhával, egy órát hagyom kelni. Duplájára kell, hogy keljen ekkor egyet
hajtogatok rajta – középen alányúlok felemelem az egyik végét és átfordítom
majd elforgatom és újra átfordítom. Még egy 20 percet hagyom kelni, ekkor
lisztezett felületen újjheggyel kilapogatom kb
egy centi vastagságúra. Vékony - körülbelül egy centi széles – csíkokat vágok,
amiket 2-3-szor megcsavarok. Egy tepsit kibélelem sütőpapírral, 220 fokra
előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm. Vendégvárónak, különböző mártogatósokkal kiváló…
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése