2014. február 7., péntek

Aszalt paradicsomos, olívabogyós oregánós kenyér

Aszalt paradicsomos, olívabogyós oregánós kenyér

Hozzávalók:
35 dkg BL 80-as kenyérliszt
35 dkg BL 55-ös finomliszt
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
8-10 szem aszalt paradicsom
20-25 szem olívabogyó
3 dkg élesztő
2 tk cukor
3,5 dl víz
oregánó – friss vagy szárított

Elkészítése: Az élesztőt a cukorral a vízzel elkeverem, ebbe teszek bele 2-3 marékkal az összekevert lisztekből és hagyom felfutni. Az olívabogyót  félbe az aszalt paradicsomot darabokra vágom. A lisztbe keverem a sót, közepébe mélyedést készítek ide öntöm a felfuttatott élesztőt és összegyúrom, ha igényli teszek még hozzá vizet. Hozzá keverem az aszalt paradicsomot és az olívabogyót, és jól bedagasztom 10-15 perc. Letakarva szobahőmérsékleten egy órát kelesztem. Lisztezett felületen átgyúrom, formázom és 15-20 percet kelesztem. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem a formázott kenyereket, a tetejüket vizes ecsettel megkenem.  A sütőt 225 fokra előmelegítem, egy kis lábasba vitet teszek a sütő aljára. 15 perc után 180 fokra csökkentem a hőfokot és még 30-35 perc után rácsra téve kihűtöm természetesen ismét vizes ecsettel átkenem.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése