2016. december 6., kedd

Hagymaleves cipóban

Hagymaleves


Hozzávalók:
6-8 fej vöröshagyma – kb 1kg-nyi
8-10 gerezd fokhagyma
2dl főzőtejszín - 20%-os
2-3 db leveskocka
só, bors, szerecsendió
3-4 evőkanál liszt

Elkészítése:


A hagymát, fokhagymát felkarikázom, olajon megdinsztelem, megszórom a liszttel, fél liter vizet öntök hozzá és elkeverem, hogy ne legyen csomós. Felöntöm annyi vízzel amennyi levest szeretnék – de legyen nagyon híg. Amikor már forr, fűszerezem – só, bors, őrölt szerecsendió és ekkor teszem bele a húsleveskockákat és jól elkeverem. Hagyom egyet rottyanni, majd a tűzhelyről levéve botmixerrel összemixelem, visszateszem a tűzhelyre hozzá öntöm a tejszínt és még egyszer felforralom. Cipóban tálalva füstölt sajttal és snidlinggel tálalom – a”tányér ” is megehető… J
Jó étvágyat!











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése