2016. december 21., szerda

Tojáslikőr

Hozzávaló:

1 l tej
2 dl tejszín
50 dkg cukor
1-2 rúd vanília magja kikaparva vagy ha nincs vanília rúd
    3 zacskó vaníliás cukor
    2 teáskanál vanília esszencia
 7 tojás sárgája
3 dl 96%-os alkohol, ha ez nincs megteszi valami semleges alkohol – almapálinka, vodka, fehér rum

Elkészítése:

A tejet a tejszínt odateszem forrni, amikor már meleg hozzá adom a cukrot, a vaníliáscukrot és jól elkeverem, hogy elolvadjon a cukor. Felforralom és félre teszem hűlni. A tojásokat feltöröm és a sárgáját elválasztom a fehérjétől és jó habosra elkeverem. A már kissé hűlt, de még meleg tejet a tojásokhoz csurgatom állandó kevergetés közben, hogy nehogy „megfőjön” a tojás. Amikor ez kész hagyom kihűlni, majd az alkoholt hozzá adom és ismét jól elkeverem. Üvegekbe öntöm és megy be a hűtőbe. Naponta kicsit összerázom. Pár nap alatt jól összeérnek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése