70 dkg liszt
1 kis doboz tejföl
1 jó nagy csokor medvehagyma
2,5 dkg - fél - élesztő
1 tk cukor
20 dkg sertés zsír
1 kk sütőpor,só
1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral és a tejföl felével elkeverem és felfuttatom.
A lisztbe beleszórom a sütőport és a sót, belemorzsolom a sertés zsírt és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozom, majd a megmosott és apróra vágott medvehagymát is hozzá adom és jól összegyúrom. Lisztezett deszkán kinyújtom, hajtogatom - jobbról- balra-lentről- felfelé-balról- jobbra- fentről-lefelé. Fél órát hagyom pihenni, majd ismét nyújtom-hajtogatom. Újabb fél óra pihenő után lisztezett deszkán 1.5-2cm vastagságúra kinyújtom, a tetejét éles késsel berácsozom majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és kb 175-180 fokosra előmelegített sütőben kb 15-20 percig sütöm - szép aranybarna legyen. (A sütőm egyszerű mezei villanytűzhely - nem légkeveréses.)
Jó étvágyat hozzá!
Köszi
VálaszTörlés