2012. április 7., szombat

Rakott penne

Hozzávalók:
1/2 kg darált hús
1 fej vörös hagyma
só, bors
fűszerek: tárkony, oregánó, rozmaring, bazsalikom, majoránna
2 üveg gombás milánói szósz
1 zacskó 50dkg-os penne tészta
olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát az olajon megdinsztelem és hozzá adom a darált húst, sózom borsozom, és fűszerezem, fedő alatt puhára főzöm. Ekkor hozzá adom a két üveg Gombás milánói szószt, jól elkeverem és hagyom, hogy egyet rottyanjon és kész.
Közben a penne tésztát sós olajos vízben kifőzöm és a darált húsos raguhoz adom, összekeverem egy kisebb tepsibe öntöm, sajtot reszelek rá, 10-15 percig 200 fokon sütöm, amíg a sajt már szép aranybarna nem lesz. 
Egy pohár könnyű kis vörösbor illik hozzá...
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése