2012. április 7., szombat

Sajttal töltött húsgombócok barack kalappal

Hozzávalók:
80dkg darált hús - pulyka
2 zsemle - vízbe áztatni
2 tojás
1 fej vöröshagyma
20dkg sajt - trapista
só, bors, szerecsen dió,
2 doboz felezett őszibarackkonzerv


Elkészítés:
A darált húshoz hozzá adjuk a megdinsztelt hagymát, és a beáztatott-kinyomkodott zsemléket, fűszerezzük sóval borssal és jól összedolgozzuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk úgy, hogy a közepébe centis sajt kockákat rakunk és kiolajozott tepsibe egymás mellé tesszük. Kb. 175-180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük, majd kivesszük és a gombócokra egy-egy felezett őszibarackot teszünk, megszórjuk reszelt szerecsendióval és reszelt sajttal, és annyi időre rakjuk vissza amíg a sajt szép aranybarnára sül.
Köretnek rizst, szalma krumplit ajánlok...
Jó étvágyat hozzá :-)))

1 megjegyzés:

  1. Milyen lenne, ha nem konzerv őszibarack, hanem friss és sárgabarack kerül a húsgolyóra? Anna

    VálaszTörlés