2012. április 5., csütörtök

Mustáros leves

Mustáros leves
Hozzávalók:
2 fej hagyma
2-2 sárgarépa-zöldség
2 nagy burgonya
15 dkg füstölt sonka, vagy tarja
2-3 evőkanál liszt
1 húsleveskocka
2 babérlevél
2-3 gerezd fokhagyma

A gombóchoz:
30 dkg darált hús
1 száraz zsemle
1-2 tojás,
só, bors

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük, rádobjuk a megtisztított apróra – 1 cm-re - felkockázott répát és zöldséget, ezt is megdinszteljük. Megszórjuk liszttel, felengedjük vízzel és beledobjuk a húsleves kockát és a fűszereket – fokhagyma összetörve. A füstölt sonkát is felkockázzuk és a fővő zöldségekhez adjuk. A krumplit is felkockázzuk, és amikor a zöldségek már majd nem puhák hozzá adjuk és puhára főzzük. Közben elkészítjük a gombócokat: a vízben áztatott zsemlét kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk. Beletesszük a tojásokat és a sót a borsot, jól összedolgozzuk. Gombócokat formázunk belőle és a levesbe tesszük főni . A forrástól számítva még kb. 10 percig főzzük, és a végén legalább 2-3 evőkanál mustárt tegyünk a levesbe – ízlés szerint lehet többet is.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése